Isolatiewachter

Isolatiewachter volgens NEN1010

Artikelnummer: ISO230-16

In een woonhuis wordt het lichtnet beveiligd door middel van een aardlekschakelaar. Deze werkt echter alleen met een goede aarde. Als een wisselstroomopwekker (bv. DC-AC inverter of aggregaat) gebruikt wordt bij verrijdbare/verplaatsbare eenheden, zoals mobiele werkplaatsen, brandweervoertuigen, schaftketen etcetera, is het vaak moeilijk om een goede veiligheidsaarde toe te passen. De norm NEN1010 verplicht echter om zorg te dragen voor de veiligheid van de personen die werken met de wisselstroomopwekker. Deze norm schrijft voor dat bij gebruik van een aggregaat of omvormer een zwevend netstelsel gecreëerd dient te worden, in combinatie met een isolatiewachter. De isolatiewachters uit de ISO-serie zorgen ervoor dat de 230VAC automatisch afgeschakeld wordt indien de isolatieweerstand gevaarlijk klein wordt. De norm is van toepassing op alle verrijdbare of verplaatsbare eenheden m.u.v. caravans en campers.

Wij leveren enkele uitvoeringen:
-  De ISO 230-16 met vaste kabels, waardoor een spuitwaterdicht apparaat ontstaat. 
-  De 
ISO 230-16PP (plug and play), die is voorzien van een contactdoos-uitgang wat montage eenvoudiger maakt. 
-  De ISO 230-16C.   
Belangrijk: als men de isolatiewachter wilt gebuiken met een COMBI (omvormer en acculader in één) dan is de de hiervoor aangepaste ISO 230-16C nodig.

Download HIER de handleiding.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »